DIY – Breakout Breakfast

November 18, 2015 vanillouise 0 Comments


pimple

Acne is een huidaandoening waar de meeste mensen wel eens last van hebben (gehad). Bij acne produceren de kliertjes in de huid te veel talg (= beschermend huidvet). Dit overschot hoopt zich, samen met afvalstoffen en vuildeeltjes van binnen- en buitenaf, op in de poriën. Dit veroorzaakt verstoppingen die kunnen gaan ontsteken, waardoor je last krijgt van vervelende en soms pijnlijke puistjes (breakouts) en andere zichtbare onzuiverheden die kunnen leiden tot littekens. Acne komt vooral voor in het gezicht, op de rug en in sommige gevallen ook op de borst.

De meeste producten tegen acne bevatten heftige chemische ingrediënten die de huid uitdrogen om zo van het overtollige talg af te komen. Op korte termijn lijkt dit misschien effectief, maar in werkelijkheid reageert de huid op deze sterk reinigende bestanddelen door juist extra talg te produceren om uitdroging tegen te gaan. En dan ben je weer terug bij af, tot je het volgende product probeert. En het volgende. En het volgende…

pimple2

 

Gelukkig zijn er genoeg milde en natuurlijke manieren om je acne te verminderen en onder controle te houden. Eén daarvan is dit simpele ontbijtmaskertje!

                       Image result for lemon juice   Image result for tea tree

Wat heb je nodig:
– 1 tl ongezoete (Griekse) yoghurt
– 1 tl (fijngemalen) havermout
– een paar druppels pure honing
– een paar druppels citroensap
– 1 druppel tea tree essentiële olie
Gebruik voor het beste resultaat biologische ingrediënten

 

Yoghurt bevat vitaminen, mineralen en melkzuren die zorgen voor een gevoede, egale, gehydrateerde en vitale huid.
Haver bevat bestanddelen die helpen tegen ontstekingen, terwijl ze de huid verzachten en een beschermend laagje achterlaten.
Honing 
verzacht en hydrateert de huid terwijl het bacteriën doodt. Het is rijk aan antioxidanten en helpt fijne rimpels te verminderen.
Citroen verwijdert dode huidcellen en helpt vlekjes op te helderen en littekens te verminderen.
Tea tree werkt sterk antibacterieel en zuivert de huid daardoor grondig.


oat55-210x210

Hoe gebruik je het:
Meng de yoghurt en de gemalen havermout in een kom (het liefst met een houten lepel/spatel). Voeg daarna de overige ingrediënten toe en roer alles goed door. Reinig je gezicht met een milde reiniger, dep het zachtjes met een handdoek of tissue en verdeel vervolgens het masker over je licht vochtige huid. Laat 15-30 minuten intrekken en spoel daarna af met lauwwarm water. Hierna kun je een natuurlijke tonic en vervolgens een voedende olie of crème aanbrengen. Gebruik dit masker 1 of 2 keer per week om puistjes, onzuiverheden en kleine littekens te verminderen.

breakoutbreakfast

 

Belangrijk:
Acne kan worden veroorzaakt of verergerd door de producten die je op je huid gebruikt, maar de diepere oorzaak ligt vaak ergens anders. O.a. slechte/verkeerde voeding, hormonale veranderingen, stress, slaaptekort en/of onhygiënische omstandigheden kunnen een reden zijn voor een onzuivere huid. Zorg goed voor jezelf 🙂 en drink iedere dag voldoende water(!) zodat het lichaam gestimuleerd wordt gif- en afvalstoffen af te voeren.

Op naar een natuurlijk acne-vrije huid!
<3