DIY – Wallenthee

September 14, 2015 vanillouise 0 Comments

wallenthee  

Je kent het wel. Een wild feestje, te lang achter je laptop zitten, tentamenstress, overwerk… Je kijkt de volgende ochtend in de spiegel en: hoi wallen! Opzich is er niets mis mee, de meeste mensen hebben hier (wel eens) last van en het is niet iets om je voor te schamen. Helaas dragen ze alleen niet bepaald bij aan de frisse look waar je misschien voor wilde gaan…

Benieuwd naar een natuurlijke, goedkope en effectieve manier om van je wallen af te komen? Het antwoord is simpel: THEE!

wallenthee2

 

Hoe werkt het?
De cafeïne in thee (theïne) stimuleert de bloedcirculatie en onttrekt vocht uit het weefsel rond de ogen. Hierdoor zakt de zwelling en worden je wallen zichtbaar verminderd. Om deze reden vind je dit ingrediënt ook terug in veel oogcrèmes. De tannine (verantwoordelijk voor de kleur en de smaak van thee) zorgt ervoor dat de verkleuring onder je ogen afneemt, waardoor ook donkere kringen verminderd kunnen worden. Daarnaast bevat thee een aantal antioxidanten die de tere huid helpen beschermen.

 

Hoe gebruik je het?

wallenthee5
-Zet twee kopjes groene, zwarte of witte thee.
(twee zakjes in één kopje kan natuurlijk ook)

DIY tea bag step 2
-Leg de gebruikte theezakjes vervolgens op een schotel of in een kommetje in de koelkast en geniet intussen van je thee totdat de zakjes zijn afgekoeld. Hoe kouder, hoe beter.
-Knijp de theezakjes voorzichtig uit zodat ze niet meer druipen.

wallenthee6
-Leg de zakjes minimaal 10 minuten op je gesloten ogen. De meeste mensen zullen meteen resultaat zien. Je kunt deze behandeling per week zo vaak herhalen als je wil.

 

 

There ya go,

Je voelt je misschien niet helemaal uitegrust en relaxed,
maar van je gezicht is dat in ieder geval niet meer af te lezen! 🙂