DIY – Banana Curls

November 23, 2015 vanillouise 2 Comments

2015-11-23 09.21.45 (1)

Er wordt me vaak gevraagd welke deep conditioner ik voor m’n haar gebruik en waar deze te koop is. Als je me een beetje kent zal het je vast niet verrassen dat ik deze wekelijks zelf maak! Er zijn online veel verschillende DIY-recepten voor haarmaskers te vinden, sommige ingewikkelder dan andere. Ik heb met veel recepten geëxperimenteerd op mijn haar, en daar heb ik uiteindelijk twee favoriete DIY deep conditioners aan overgehouden. Eén daarvan deel ik in deze post.

banana2                 

Bananen? In je haar…?
Yup! Het klinkt voor sommige mensen misschien een beetje raar, maar bananen zijn niet alleen gezond om te eten. Ze zitten vol vitaminen, mineralen en proteïnen, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor verschillende beautybehandelingen. De voordelen van banaan voor je haar:

– Maakt het haar superzacht
– Kan helpen tegen shrinkage
(Hiermee wordt het inkrimpen van de krul bedoeld, waardoor het haar veel korter lijkt dan het werkelijk is en het moeilijker in model te brengen is. Als er íets is dat veel vrouwen met kroes haar vervelend vinden, dan is het shrinkage…)
– Helpt zwak, droog, beschadigd haar te versterken
– Verzorgt de hoofdhuid en vermindert jeuk en/of roos
– Zorgt voor intense hydratatie
– Vermindert pluis

Je kunt bananen heel goed op zichzelf gebruiken voor je haar, zonder er iets aan toe te voegen. Ik hou persoonlijk van wat extra oliën in m’n deep conditioner, dus mijn recept ziet er als volgt uit:

 

____________________________

-1 overrijpe banaan, of een potje babyvoeding waar alleen banaan in zit
-1 eetlepel olijfolie
-1 eetlepel castorolie
-1 eetlepel avocado-olie
-een half kopje water
Afhankelijk van de lengte en de dichtheid van je haar
kun je de hoeveelheden aanpassen.
____________________________

 

Als je geen babyvoeding in je keukenkastje hebt staan en ervoor kiest een gewone banaan te gebruiken, LET OP!! De textuur van bananen gaat namelijk niet zo goed samen met krullend haar. Het is van levensbelang (yes, it’s that serious) dat je de volgende video bekijkt en de stappen goed uitvoert, anders zit je de komende 3 dagen kleine stukjes banaan uit je haar te pulken. Trust me, I’ve been there…

M’n absolute favorite vlogger Whitney laat zien hoe je bananen (en avocado’s) het beste kunt voorbereiden voor je haarmasker:

 

Nu je een klontervrije mix hebt kan je de oliën toevoegen. Ik gebruik deze conditioner meestal op pas gewassen haar en laat het 30 minuten tot een uur intrekken onder een plastic zak of douchemuts. Daarna spoel ik het uit met m’n normale conditioner en voilà! Superzacht haar, gedefinieerde krullen en een gekalmeerde hoofdhuid. De wens van elke krullenbol… Toch? 🙂

Enjoy! <3

2 People reacted on this

  1. Hallo, ik heb een vraagje. Er zit zoveel olie in dit recept dat ik mij afvraag of de banaan nog wel het werkende bestanddeel is. Als ik mijn haar spoel met heel veel olie dan kan ik het daarna óók heel goed doorkammen en glimt het. Maar het gevolg is dat de dag erna, wanneer ik niet opnieuw olie toevoeg mijn haar heel droog wordt omdat je haar zeer snel gewent aan het toevoegen van olie. Werkt dit recept ook zonder olie?

    1. Hi Esther! Bedankt voor je reactie.
      Elk recept op deze website heb ik voornamelijk geschreven aan de hand van mijn eigen persoonlijke ervaringen en die van de mensen om mij heen. Ook onderzoek ik op forums en andere websites welke recepten voor veel mensen effectief zijn, maar uiteindelijk werkt alles natuurlijk bij iedereen anders. Je kunt de recepten als richtlijn zien en ze aanpassen aan je eigen behoeften. Mijn haar wordt bijvoorbeeld heel droog van kokosolie, dus als ik dat in een DIY-receptje tegenkom vervang ik dit door bijv. avocado- of olijfolie. Het Banana Curls-recept zou (afhankelijk van je haartextuur) ook heel goed zonder olie kunnen werken, maar dat is een kwestie van uitproberen. Succes! <3

Comments are closed.