DIY – YoHoney Face Mask

August 21, 2014 vanillouise 2 Comments

 

Heb je last van een droge of geïrriteerde huid?
Dit gezichtsmasker is binnen 10 seconden gemaakt en laat je huid zacht, gevoed en gehydrateerd achter!

Wat heb je nodig?

– 2 eetlepels Griekse yoghurt
– 1 eetlepel honing

 

griekseyoghurt
Waarom Griekse yoghurt?

Yoghurt reinigt de huid op een milde manier. Het bevat melkzuur, een natuurlijk middel dat het menselijk lichaam zelf ook aanmaakt. Melkzuur heeft een licht peelende werking (verwijdert dode huidcellen zonder te scrubben) waardoor de ‘nieuwe’, zachtere huid tevoorschijn komt. De vetten in de yoghurt kalmeren de huid en zorgen ervoor dat deze niet uitdroogt, terwijl de vitamine B en kalium de huid diep voeden. Je kunt voor dit masker ook gewone yoghurt gebruiken, maar Griekse yoghurt is een stuk rijker aan vitaminen en mineralen.


honey

Waarom honing?

Net als yoghurt verwijdert ook honing vuil en onzuiverheden van de huid. Daarnaast heeft honing een antibacteriële werking, waardoor het goed helpt tegen mee-eters, puistjes en acne. Honing is een natuurlijke humectant, wat betekent dat het vocht vasthoudt en er dus voor zorgt dat de huid zacht en gehydrateerd blijft. Om optimaal van al deze voordelen te genieten kun je het beste raw honey kopen bij een gezondheidswinkel, omdat de normale honing uit de supermarkt vaak zodanig bewerkt is dat er veel voedingsstoffen verloren zijn.

 

 

 

Meng de twee ingrediënten en smeer het papje op je schone, licht vochtige gezicht. Laat 15 tot 30 minuten intrekken en spoel daarna af met lauwwarm water. Klaar!

20140820_132320_

 

20140820_141451

Dit masker is geschikt voor alle huidtypen, maar vooral de droge huid zal hier extra van genieten door de milde en hydraterende werking. Je zult merken dat je er een mooie gloed aan overhoudt, alsof je een geweldige nachtrust hebt gehad 🙂 xo

2 People reacted on this

Comments are closed.