DIY – Naturally Buzz-Free

August 19, 2014 vanillouise 0 Comments

Last van muggen?

Wist je dat je met essentiële
Citronella-olie makkelijk van de beestjes afkomt?


Wat is Citronella?
Citronella is een natuurlijke, onschadelijke olie. Het wordt wordt verkregen uit de grassoorten cymbopogon nardus en cymbopogon winterianus. Deze grassoorten groeien vooral in Haïti, Java en Midden-Amerika. Citronella-olie is wereldwijd heel populair omdat het een insectenwerende werking heeft. Het middel wordt vaak verkozen boven andere antimuggen-middelen (zoals het bekende DEET) omdat het een natuurlijke en niet giftige stof is die geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Het verjaagt niet alleen muggen en vliegen, maar ook bijvoorbeeld de vlooien van je hond of kat.

 

Zo gebruik je Citronella tegen muggen:

 

Op je lichaam
Je kunt Citronella gemakkelijk gebruiken door een paar druppels toe te voegen aan de olie/crème/lotion waarmee je je dagelijks insmeert. Ook handig wanneer je op vakantie bent in een tropisch land! De insecten blijven gegarandeerd op afstand. Zorg er wel voor dat je je om de paar uur weer opnieuw insmeert, omdat de geur van de olie na een tijdje is vervlogen.

In huis
Vul het bakje van een olieverdamper met een beetje water en voeg hier een aantal druppels Citronella aan toe. De geur zal zich snel verspreiden in de ruimte en je kunt veilig je raam openzetten zonder dat je lastiggevallen wordt door hinderlijke vliegjes.

 

3120582_orig

Citronella (en andere essentiële oliën) kun je vinden bij gezondheidswinkels als De Tuinen, Erica Kruiderijen, G&W en Ekoplaza.

 

xo