De wonderen van olijfolie

August 16, 2014 vanillouise 0 Comments

Veel mensen hebben altijd wel een fles olijfolie in de keuken staan om mee te koken, maar ben je je bewust van de vele voordelen van deze rijke olie?
Olijfolie is een bron van vitamine E, A en K, ijzer, calcium, magnesium, kalium en aminozuren. Hieronder vind je 13 manieren waarop olijfolie kan bijdragen aan de gezondheid en schoonheid van huid en haar:

 

olive-oil1

 

1. Als moisturizer
Olijfolie is de perfecte moisturizer. De grote hoeveelheden heilzame stoffen voeden huid en haar intensief, houden het gehydrateerd en zorgen voor een zacht gevoel.

2. Als nachtcrème
Voor de extreem droge huid kan olijfolie worden gebruikt als nachtcrème. Breng ‘s avonds voordat je gaat slapen een kleine hoeveelheid aan op je gezicht en word wakker met een zachte, soepele huid.

3. Ter verlichting van huidirritaties
De regeneratieve krachten van olijfolie dragen bij aan het herstelproces van de huid. Smeer de geïrriteerde huid ermee in merk direct het verzachtende effect.

 

4. Ter verlichting van zonnebrand
Hetzelfde geldt voor de behandeling van een (zon)verbrande huid. Breng de olie rechtstreeks aan op de aangedane huid voor een helende, verzachtende werking.

5. Ter bescherming van vrije radicalen
Olijfolie is rijk aan antioxidanten. Dit zijn stoffen die je lichaam beschermen om de schade aan lichaamscellen en weefsel, veroorzaakt door vrije radicalen, te voorkomen of te beperken. Zo zal bijvoorbeeld huidveroudering vertraagd worden.

6. Als make-up remover
Een wattenschijfje met olijfolie is een milde manier om make-up te verwijderen. Vuil en make-up hecht zich aan de olie waardoor de huid gereinigd wordt. Het brandt niet in de ogen en is, in tegenstelling tot sommige cosmetische make-up removers, niet ruw voor de huid. Was je gezicht nog wel na met een (natuurlijke) zeep of face wash.

 

Screenshot_2014-08-16-04-10-31-1
7. Tegen striae
Persoonlijk vind ik striae iets moois, maar mocht je er moeite mee hebben, dan kan olijfolie je helpen. Olijfolie verhoogt de elasticiteit van de huid, en dit voorkomt niet alleen striae maar helpt ook de aanwezige strepen te verminderen. Drie keer per week intensief insmeren moet al snel een zichtbaar verschil maken.

8. Tegen droge lippen
Olijfolie helpt schrale, gebarsten lippen herstellen. Je kunt het op je lippen smeren onder of in plaats van je normale lippenbalsem.

9. Tegen droog, beschadigd haar
Droog en beschadigd haar kan leiden tot pluizigheid, gespleten haarpunten of het afbreken ervan. Door je haar met olijfolie te voeden (in de vorm van bijvoorbeeld oliebehandelingen, of door olijfolie toe te voegen aan je conditioner) kan je dit herstellen of voorkomen.

 

olivv
10. Als nagelserum
Droge, broze nagels? Masseer ze dagelijks in met een paar druppels olijfolie. Vergeet niet je nagelriemen mee te nemen zodat deze lekker soepel worden en de nagel beter en sterker kan groeien. Je kunt je nagels ook wekelijks in een bakje met water en olijfolie laten weken. Glanzende, sterke nagels binnen een paar weken!

11. Tegen droge handen en voeten
Droge handen kun je dagelijks insmeren met olijfolie. Voor het beste resultaat maak je je handen eerst vochtig voordat je de olie aanbrengt. Een beetje olijfolie toevoegen aan een voetenbad herstelt en voorkomt gebarsten voetzolen. Je kunt je voeten ook met de olie insmeren en katoenen sokken aantrekken wanneer je gaat slapen: je wordt gegarandeerd met babyzachte voetjes wakker!

12. Als scheerolie
Je kunt olijfolie gebruiken in plaats van scheergel, voor een superzacht en glad resultaat zonder irritaties. Als je liever een schuimend middel gebruikt om te scheren kan je olijfolie ook achteraf aanbrengen om de huid te verzachten, roodheid te verminderen en ontstekingen te voorkomen.

 

oliv
Naast extern gebruik kan je de olie natuurlijk ook gewoon intern gebruiken door ermee te koken, bakken, braden, marineren of door het in salades of sauzen te gebruiken. Olijfolie is cholesterol-, sodium- en koolhydraatvrij, en helpt de kans verminderen op:
borstkanker, diabetes, hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, leverproblemen en botaandoeningen.

 

Gebruik (biologische) extra virgin / koudgeperste olijfolie om zeker te weten dat je geniet van het maximale aan voedingsstoffen uit deze heerlijke olie! χℴ

Leave a Reply: