Een stukje Hair Science

October 23, 2014 vanillouise 1 Comments

 

Er zijn talloze verschillende haartypes, die allemaal een andere verzorging vereisen. Om deze reden is het lastig om de juiste producten voor jouw haar te vinden, want een product dat geschikt is voor “droog, krullend haar” is niet automatisch geschikt voor jouw droge krullen. Om tot een passende, persoonlijke verzorging van je haar te komen is het handig een aantal dingen te weten:


Een haarstreng bestaat uit drie delen:
– Haarbol
– Haarwortel
– Haarschacht

De bol en de wortel liggen onder de hoofdhuid en ontvangen voedingsstoffen uit je voeding via de bloedvaten. Het zichtbare gedeelte van het haar heet de haarschacht. De schacht profiteert het meest van de verzorgingsproducten en de manier waarop we ons haar onderhouden. De bol en de wortel worden omhuld door het haarzakje. Naast elk haarzakje zit een talgklier die de natuurlijke olie van de hoofdhuid produceert.
De haarschacht bestaat ook weer uit drie lagen:
– Binnenlaag: merg
– Middenlaag: schors
– Buitenlaag: schubben

 

De binnenlaag (merg) bestaat uit een sponsachtig weefsel en komt alleen voor in dik, grof haar. De middenlaag (schors) zorgt voor de sterkte, textuur en het pigment van het haar. De buitenlaag (schubben) vormt een beschermende laag over de haarstreng, en talg vanuit de talgklier vormt hier weer een filmlaag overheen waardoor het haar een natuurlijke zachtheid en glans krijgt.

 

Om erachter te komen welke producten je het beste kunt gebruiken is het belangrijk om te weten hoe poreus je haar is. Lees hier meer over porositeit.

1 people reacted on this

Comments are closed.