Vijf manieren om natuurlijke olie te gebruiken voor je haar

September 11, 2014 vanillouise 0 Comments

oilVegetable-oils-
Olijf, kokos, amandel, avocado, argan, jojoba, druivenpit, castor… Eindeloos veel keuze voor eindeloze doeleinden. Het gebruik van natuurlijke oliën kan een groot verschil maken in de gezondheid van je haar; ze zitten namelijk vol voedingsstoffen die je haar verzorgen, beschermen en sterker maken. Maar hoe en wanneer gebruik je deze oliën eigenlijk?

Er zijn verschillende manieren waarop je natuurlijke oliën kunt gebruiken voor je haar. Hieronder deel ik er een paar:

 

1. Hot oil treatment (klik hier voor een uitgebreide uitleg, plus een overzicht van de eigenschappen van populaire oliën) 
Voor een luxe en rijke behandeling van je haar en je hoofdhuid. Verwarm de olie(mix) door het in een fles of kommetje te schenken en deze vervolgens in een pan met warm water te plaatsen. Breng de warme olie aan op je haar en masseer je hoofdhuid ermee. Laat de olie nog minstens 30 minuten zitten (afgedekt met een plastic badmuts, je kunt ook even onder de droogkap gaan zitten voor een intensere behandeling). Hierna was je je haar met een milde shampoo. Het is nu superzacht met een prachtige glans!


Vlogger Naptural85

 

 

2. Verrijking van je shampoo/conditioner   +
Je kunt een beetje van je favoriete olie toevoegen aan je shampoo om ervoor te zorgen dat deze je haar niet uitdroogt. Ook kun je je (deep) conditioner nóg voedender maken door er een paar lepels olie aan toe te voegen.

 

3. Pre-poo 

Voor een nóg betere bescherming tegen de heftige reinigende bestanddelen die in de meeste shampoos voorkomen kun je ook kiezen voor een pre-poo. Dit is (verwarrend genoeg) eigenlijk bijna hetzelfde als een Hot Oil Treatment, maar dan zonder de warmte: voordat je je haar gaat wassen breng je een diep penetrerende olie (zoals bijv. kokosolie) aan en laat je deze een minuut of 20 intrekken. Je haar zal na het wassen veel zachter aanvoelen, en naast het feit dat je het met deze behandeling beschermt tegen de shampoo, maak je het ook nog eens veel makkelijker uitkambaar waardoor het minder afbreekt.

 

4. Sealen  
Hydratatie/moisture is de sleutel tot gezond haar. Je hydrateert je haar door het aanbrengen van water of producten op waterbasis (bijv. een leave-in conditioner). Maar water verdampt in de lucht om ons heen, dus om ervoor te zorgen dat je haar niet meteen weer uitdroogt kan je een olie aanbrengen om de moisture te sealen (in te sluiten). Hierdoor blijft je haar langer gehydrateerd en heb je geen last van droge puntjes!

 

5. Hoofdhuidmassage 
Het masseren van je hoofdhuid heeft verschillende voordelen. Een daarvan is het bevorderen van de doorbloeding, wat weer haargroei stimuleert. Daarnaast werkt het sterk ontspannend waardoor je je na afloop heerlijk stress-vrij voelt! Elke dag 3 minuten masseren met je favoriete olie op je vingertoppen kan al een groot verschil maken.

 

Hoe maak jij gebruik van natuurlijke oliën in je haarverzorging?

oilhead_oils