Beware the smartphones!

Wist je dat je smartphone een grote boosdoener kan zijn voor een onzuivere huid?

Aangezien we onze telefoons tegenwoordig bijna 24 uur per dag in onze handen hebben, kun je je vast voorstellen dat deze dagelijks een grote hoeveelheid bacteriën verzamelen. Zelfs 18x meer dan een toiletbril op een openbare wc… Ew. Maar ook vaste telefoons, bijvoorbeeld op de werkplek, verzamelen elke dag miljoenen bacteriën van verschillende mensen. Deze bacteriën komen op ons gezicht terecht wanneer we een belletje plegen. Vooral lange gesprekken zijn ‘gevaarlijk’, omdat er dan door de warmte vaak zweet vrijkomt, terwijl de poriën geblokkeerd worden… Eeeeww. Als je daarbij ook nog eens make-up draagt, heb je een straight up recipe for disaster. Ok, misschien een beetje overdreven, maar het kan bij sommige mensen zeker voor vervelende huidprobleempjes zorgen. Niet alleen acne, maar ook andere huidaandoeningen als eczeem, irritaties of allergieën kunnen hierdoor namelijk worden verergerd.

 

 

Je hoeft nu natuurlijk niet meteen al je telefoontjes te negeren en alles alleen nog via sms of WhatsApp te bespreken. Hieronder vind je 3 tips om de bovenstaande nastiness vermijden:


1. Houd je telefoon schoon
Je kunt het aantal bacteriën op je telefoon gemakkelijk onder controle houden door ‘m regelmatig schoon te vegen met een desinfecterend doekje of een wattenschijfje met een paar druppels gedenatureerde alcohol.
LET OP: Gebruik deze doekjes niet rechtstreeks op het beeldscherm; hiermee verwijder je de  beschermlaag en krijg je sneller krassen. De beste oplossing is om een screen protector aan te schaffen en op je scherm te plakken. Deze kun je met de meeste ontsmetters gewoon schoonmaken.

2. Gebruik headphones
…of zet het gesprek op luidspreker. Hierdoor hoef je je telefoon niet tegen je gezicht te houden en heb je ook nog eens beide handen vrij om veilig te multitasken :).

3. Vermijd direct contact
Ben je niet in de gelegenheid een headset te gebruiken, houd dan je telefoon losjes tegen je oor zodat je geen onnodige druk en wrijving creëert tussen de telefoon en je huid. Hierdoor worden de klieren namelijk gestimuleerd meer talg te produceren, dat op zichzelf weer kan leiden tot extra ‘vlagen’ van acne.

842_min

Een schone telefoon en een schone huid, yay!
<3

Leave a Reply